Project Description

PRP BEHANDLING

PRP står for Platelet Rich Plasma og er en behandling hvor man skiller ut plasma og blodplater fra ditt eget blod. Dette blir så injisert i området som skal behandles for å øke kroppens medfødte evne til å regenerere ulike typer vev.

PRP er 100% naturlig og har ingen bivirkninger, ingen komplikasjoner og har minimalt med nedetid. 

PRP har blitt brukt siden 70 tallet, hvor man begynte å bruke det ifm operasjoner for å redusere tilhelingstiden på sår. Innenfor det estetiske fikk behandlingen ekstra oppmerksomhet etter at Kim Kardashian la ut et bilde av seg selv, i 2013, hvor hun hadde fått en såkalt ‘’Vampire facelift’’.

Hva kan PRP hjelpe mot?

PRP behandling har ofte god effekt på behandling mot hårtap, rynker/fine linjer, aknearr, kråkeføtter rundt øynene, rynker rundt munnen, nasolabiale folder (rynker mellom nese og munnvikene), tynn, slapp og dehydrert hud. I tillegg har den god effekt på slapp hud/blå ringer under øynene, noe som er veldig vanskelig å behandle med andre behandlingsmetoder.  

Behandlingen kan:

  • Redusere rynker og linjer
  • Normalisere hudfarge (pigmenter)
  • Redusere porer
  • Forebygge hårtap og øke tykkelsen og vekst
  • Øke tykkelse og elastisitet på huden
  • Redusere poser under øynene
  • Stramme opp huden
  • Øke benmassen

PRP brukes også av tannleger, til sårbehandling, muskel/bløtvevsskade, artrosepasienter, intimitetshelse for kvinner og menn, og av veterinærer.

Videre har Regenlab® et produkt som kombinerer PRP med hyaluronsyre, kalt Cellular Matrix.

Denne kan brukes for behandling på hud og vil, i tillegg til virkningen av PRP, sørge for mere plump, bedre hydrert hud og er perfekt til bruk under øynene, nasolabia, aknearr og rynker. Du vil få et mere umiddelbart resultat med Cellular Matrix.

Hvordan foregår behandlingen?

Med Regenlab® sitt system tappes 6ml (Cellular Matrix) eller 10ml (PRP) blod fra pasienten på et vakuumfylt rør. Røret, som nå er fylt med ditt blod, blir sentrifugert i 5min før det tappes over på en sprøyte. Vi sitter da igjen med vekstfaktorer, næringsstoffer og hormoner, klar til bruk på ønsket område.

Alt skjer i et lukket system, som betyr at behandlingen er trygg for deg som pasient.

Tid for behandling bestemmes av metode for behandling samt størrelsen på område som skal behandles.

Det kan påføres en bedøvende krem for de som ønsker å kjenne minst mulig men dette er ikke anbefalt. Effekten som kremen har, vil redusere blodplatene sin effekt, så dette må vurderes opp imot om man ønsker bedøvelse eller ikke. 

Etter behandlingen er det viktig å ikke vaske huden, påføre sminke eller svette (trening eller badstue) ut dagen. Dette for å få best mulig effekt av behandlingen. 

Anbefalt behandlingsforløp er 3 behandlinger med 3-4 ukers mellomrom.

 Hva kan du forvente?

Med Cellular Matrix vil du få et umiddelbart resultat, grunnet hyaluronsyren. PRP tar noen dager før det begynner å virke. Etter 2-3 måneder vil man kunne se tydelige resultater. Behandlingen har en større effekt på vevets struktur og varer lengre, enn vanlige produkter som brukes i dag. Resultatet er 100% naturlig og produktet er trygt å bruke. 

Blåmerker kan oppstå (som følge av at man treffer et blodkar) men det vil forsvinne etter 7-14 dager. Rødhet i huden vil, hos de fleste, forsvinne etter noen timer og hevelse etter 24-48 timer.

For vedlikehold, anbefales 1-2 injeksjoner i året.

Hvem egner behandlingen seg for?

Behandlingen egner seg for alle mellom 18 – 100, uansett hudtype. Kreftpasienter/pasienter med krefthistorie, gravide og blødere anbefales ikke å behandles med PRP. 

Pasienter med sykdom anbefales å bli friske før man gjør behandlingen.

 

Hvordan virker PRP?

Ved PRP behandling blir kroppens naturlige prosesser utnyttet. Fordi man skiller ut uønskede stoffer, får man en høyere konsentrasjon av blodplater som igjen fører til økt produksjon av celler med regenerativ evne. Vi har stoffer i blodet som hjelper til med hemostase/reparasjon, men fordi vi øker konsentrasjonen, vil man ‘’booste’’ evnen til å reparere. 

Disse cellene vil agere på skadet vev, øke produksjon av kollagen og elastin, gi økt næring til hårsekker, optimalisere arrvev, angripe pigmenter og skru klokken tilbake noen år for kvaliteten på hud og hår.